Meditatieles in Rotterdam

Meditatieles in Rotterdam

We werken aan ons lichaam door naar de sportschool te gaan, maar werken aan de geest doen we minder omdat we vaak niet weten wat goed en gezond voedsel is voor je geest. Dit is opzicht best logisch, want werken aan de geest, het herkennen van je eigen emoties en gedachten en het oplossen van je eigen angsten zijn stuk voor stuk mindfulness onderwerpen dat je niet op school te leren krijgt.

Wat is meditatie dan precies?
Zoals je dagelijks ontbijt in de ochtend, lunched in de middag en avondeten naar binnen werkt aan het begin van de avond is meditatie ontbijt, lunch en avondeten in één voor de mind! Het is kortom: voedsel voor je brein. Het is een vriendschap sluiten met alle gedachten en emoties die dagelijks meerdere keren verschijnen en weer verdwijnen in je geest. Je ziet ze, observeert ze stuk voor stuk, maar maakt vervolgens de keuze er helemaal niets mee te doen!

Waar is meditatie goed voor? Leer jezelf van binnen kennen!
Dagelijks kijk je naar je eigen lichaam in de spiegel en denkt: zie ik er wel goed uit? Wat voor kleding staat mij goed? Welke kleuren? Zal ik naar de kapper gaan of juist niet? Kortom: je zorgt goed voor je fysieke voorkomen. Je bent er erg bekend mee namelijk omdat je het een paar keer per dag gereflecteerd in de spiegel ziet. Je neemt er je tijd voor.

Maar ben je ook wel bekend met hoe jij eruit ziet aan de binnenkant van wie jij bent? Dankzij meditatie kun je namelijk kennismaken met de jij in jouzelf! Je leert bepaalde emoties beter te herkennen en je identificeert je er minder snel mee, met als gevolg dat je de emotie of gedachte als derde persoon kunt aanschouwen en daadwerkelijk een bewuste keuze kunt maken of je nu wel of niet meegaat met deze emotie. Het lijden van binnen wordt kortom langzaam maar zeker getemd en je ware menselijke waard zal meer en meer naar boven komen drijven: liefde en gelukzaligheid. Je zult leren keuzes maken op basis van liefde in plaats van angst.

Crazy Monkey Mind: 24/7 conversatie service!
De Tibetaanse monnik Mingyur Rinpoche noemt het de crazy monkey mind. Dit staat voor de gedachten die je 24 uur per dag hebt en maar blijven door ratelen. Je hersenen zijn geschapen voor denken. Stop je het denken, dan stop je de vitale functie van je hersenen. En dit willen de hersenen natuurlijk niet!

Er zijn twee dingen die mensen (on)bewust doen met hun eigen persoonlijke Crazy Monkey butler:

#1 Yes Sir!
Je geeft toe aan de constante stroming van gekakel die de Crazy Monkey je oplegt. In dit geval is het een kwestie van tijd voordat je zelf een burn-out krijgt ne overspannen wordt, omdat je maar blijft doorgaan en nooit eens een pauze inlast. De Crazy Monkey Mind is hiermee in feite de baas over jou. Het wordt dus kortom: jouw werkgever! Een ergere werkgever op deze aardbol is nauwelijks voor te stellen…

#2 Let’s get ready to rumble!
Je gaat de confrontatie met de Crazy Monkey aan en gooit alles wat je in je arsenaal hebt om dit gevecht te kunnen winnen. Helaas voor jou werkt de Crazy Monkey Mind niet zo. De waarheid is: het is een onderdeel VAN jou. Het IS jou! Het HOORT bij jou!
De Crazy Monkey in je hoofd wordt alleen maar luider en luider. Het gevolg hiervan is dat je door je constante gevecht niet goed in het hier en nu kunt leven, niet goed kunt concentreren, geen goede keuzes kunt maken en hierdoor weer niet kunt genieten van je eigen leven.

De oplossing is dus niet om toe om je Crazy Monkey Mind en ook niet te vechten. In plaats hiervan kun je het beste vriendschap sluiten met je gedachten. Maar de Crazy Monkey is niet gek! Het weet ook dat het hierdoor werkeloos wordt en dat wil het uiteraard voorkomen. Zorg er dus voor dat je de Crazy Monkey een baan geeft, zodat het jouw werknemer wordt en jij wordt zijn werkgever. Gefeliciteerd dus, Crazy Monkey Mind met jouw nieuwe aanstelling als meditatie coach!

Wat doen we tijdens de meditatieles?
Een Crazy Monkey Mind Meditatieles duurt ongeveer 60 minuten en hierbij maken we gebruik van diverse methoden die samen gemixt worden en zorgen voor een compleet gevuld koffertje, zodat jij goed voorbereid bent voor die innerlijke reis naar binnen toe.

Mini- spirituele lezing
Iedere les wordt er kort een bepaald mindfulness/ spiritueel onderwerp uitgelicht. Zie het als een mini-lezing over dit desbetreffende onderwerp.
Denk b.v. aan geluk, liefde, afkomen van angst, maar ook onderwerpen over Hindoeïstische en Boeddhistische onderwerpen, zoals: lessen van Boeddha, wijze verhalen van Krishna, Shiva, Ganesha en andere halfgoden (avatars/ devi devtas). Je mind gaat na de les in ieder geval nooit zonder wijs weetje naar huis toe!

Klankschaal meditatie
Tijdens iedere meditatieles wordt er ook gebruik gemaakt van een korte klankschaal meditatie, waarbij dankzij de zuivere klanken van de klankschaal, de lichaamscellen op een natuurlijke en harmonieuze wijze naar een bepaald trillingsfrequentie worden gebracht. Een menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water, waardoor het lichaam dus vanzelfsprekend gevoelig is voor bepaalde resonanties van klanken en tonen. Hiernaast heeft het ook rustgevende gevolgen voor je geest, die één wordt met de klanken en op deze manier gedachten en emoties (de Crazy Monkey in jouw mind!) kan uitschakelen. Het gevolg is een zeer stille, kalme en heldere mind!
Klankschalen worden ook wel de zingende schalen liefkozend genoemd, en bestaan uit maar liefst zeven verschillende metaalvormen, waaronder: koper, goud en zilver. Deze instrumenten zijn in feite dan ook bedoeld om te helen of bepaalde energiestromingen en organen weer in balans te laten stromen en functioneren. De Crazy Monkey in je mind weet niet wat hem overkomt!

Klankschaal massage
Ook wordt er aan het einde van iedere les gevraagd aan om de zogeheten savasana aan te nemen, oftewel de lijkhouding. Dankzij deze asana (houding) is het geven van een klankschaal massage mogelijk. Je mind is relaxed en spant zich op geen enkele wijze meer in. Je lichaam volgt hierdoor automatisch je mind op en beiden samenwerkend in harmonie, staan ze volledig open voor de rustgevende trillingen van de diverse klankschalen die tijdens de klankschaal massage worden gebruikt. De klankschaal massage heeft hierdoor invloed op je aura, je organen, het liquide gedeelte van je lichaam en uiteraard je geestestoestand. Ze worden allemaal op een zeer authentieke, natuurlijke en harmonieuze manier weer in balans met elkaar gebracht.

Kaarsmeditatie
Soms is het moeilijk om je Crazy Monkey Mind, ook al is het maar voor 10 minuten, stil te krijgen en is het simpelweg sluiten van je ogen niet voldoende. Daarom wordt er tijdens de lessen ook kort gebruik gemaakt van ‘kaarsmeditatie’. Door het tijdelijk concentreren op de vlam van de kaars, dwing je in feite je om de aandacht van je Crazy Monkey Mind te verschuiven naar de brandende vlam die op natuurlijke wijze heen en weer blijft dansen. Hierdoor kom je sneller in het hier en nu en vloei je als het ware sneller in je eigen meditatie.

Begeleidende muziek
Muziek is sinds eeuwen een zeer krachtige vorm van je geest temmen en je letterlijk en figuurlijk overgeven aan de wondere en zuivere klanken van de muzieknoten. Je kunt je letterlijk eventjes in een andere wereld begeven en wegdromen van je eigen realiteit.

Tijdens de mediatielessen wordt er dan ook gebruikt gemaakt van achtergrondmuziek om sneller met jezelf in contact te komen, zodat je optimaal kunt genieten van de tijd die je aan jezelf gunt!

Voordelen van meditatie:
– Je leert jezelf van binnen kennen
– Beter in je eigen kracht staan
– Assertiever worden
– Minder identificeren met je eigen emoties
– Rust creëren voor je geestelijk lichaam
– Fitness voor je geestelijk lichaam
– Meer controle over je gedachten
– Sneller tot oplossingen komen voor individuele problemen
– Minder piekeren
– Voorkomen van depressie
– Voorkomen van een burn-out
– Je leeft meer in het hier en nu
– Je bent je meer bewust van je dagelijkse handelingen
– Blijvende emotionele balans
– Meer compassie creëren voor jezelf en anderen
– Betere focus en concentratie zodat je sneller en effectiever je doelen behaald
– Herken je eigen geluk van binnen waardoor je je gelukkiger voelt
– Je krijgt een sterker immuum-systeem
– Je wordt minder angstig
– Je krijgt een lagere bloeddruk
– Je gevoel voor eenzaamheid daalt drastisch
– Je slaapt beter en dieper!

GRATIS proef meditatieles in Rotterdam (Delfshaven)!
Mocht je een vrijblijvende gratis proef meditatieles in Delfshaven, Rotterdam willen ervaren, neem dan graag contact met mij op via onderstaand contactformulier.

Voor- en achternaam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Jouw bericht
Geen interesse in meditatielessen in Rotterdam?
Misschien kan ik toch wat voor je betekenen als Freelance Videomaker!