Online Cursus Maken

Laat je business groeien dankzij jouw eigen Online Cursus!

Leren en groeien in het leven stopt nooit. Sinds de dag dat we zijn geboren, starten we met het opnemen van allerlei indrukken. Denk hierbij aan: horen, kijken, ruiken, proeven en voelen. Naarmate je ouder wordt probeer je de beste versie van jezelf te worden, maar natuurlijk gaat dit niet altijd even gemakkelijk af.
Informatie leidt naar nieuwe perspectieven. Nieuwe perspectieven leiden naar nieuwe visies. Nieuwe visies leiden naar leren. En uiteindelijk leidt dit naar nieuwe keuzes. En keuzes bepalen uiteraard de kwaliteit van jouw leven.

Daarom is het zo essentieel om jezelf te blijven educateren op regelmatige basis. Wil je uiteraard vooruit gaan in het leven.

Groeien dankzij het maken van een Online Cursus

Tegenwoordig functioneert een business haast niet meer zonder het internet. Dit is het tijdperk waarbij online studeren een zeer krachtige tool is om jouw business tot nieuwe hoogten te laten stijgen. Het verspreiden van kennis en informatie heeft letterlijk geen grenzen meer en je kunt meer studenten bereiken dan ooit tevoren!
Als je als student (naast je werk bijvoorbeeld) een online cursus volgt, heb je de keuze waar je wilt leren, van wie je wilt leren, hoeveel hoofdstukken wilt leren en hoe je wilt leren (op je mobiele telefoon, tablet, laptop etc.). Vandaar dat online cursussen uitkomsten kunnen bieden om je kennis te vergroten in een hoog tempo, zonder dat je er bijvoorbeeld een intensief 4-jarig lange studie voor hoeft te volgen.

Voordelen van een Online Cursus

– Het vergroot de kennis van de cursist over een bepaald onderwerp,
– De cursist kan studeren wanneer hij wilt,
– De cursist leert op je eigen tempo,
– De cursist kan rechtstreeks contact hebben met jou als online teacher,
– Online cursussen zijn wereldwijd toegankelijk (als er internet aanwezig is natuurlijk),
– 24/7 toegankelijk,
– Goedkoper dan een fysieke cursus of workshop (over het algemeen),
– Her-kijk online content wanneer en hoevaak de cursist maar wenst,
– Online cursussen zijn altijd up-to-date, omdat de online leraar altijd nieuwe content kan toevoegen of wijzigen.

Waarom jij als expert je eigen Online Cursus zou moeten hebben.

Als een expert (op een bepaald gebied), coach of leraar, wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen willen bereiken met jouw eigen en unieke kennis, ervaring en (eigen)wijsheid. Dus waarom eigenlijk niet beginnen aan een eigen Online Cursus?

Het hebben van een Online Cursus heeft veel voordelen, zoals:

1. Een eenmalige investering van jouw kennis, ervaring en (eigen)wijsheid,
2. Laat jouw Online Cursus vormgeven (script, video’s en montage) door een professional,
3. Laat jouw online- en offline doelgroep groeien,
4. Verspreid jouw expertise in een efficiënte manier naar (nieuwe) studenten,
5. Van online naar offline: leid jouw studenten naar offline activiteiten, zoals coaching sessies, workshops, lezingen, etc.
6. Voeg een LIVE webinar toe aan je Online Cursus, waar je direct in contact kunt komen met jouw studenten om op deze manier een community op te bouwen,
7. Mogelijkheid om dankzij het Online Cursus platform jouw e-book(s) en/of werkboeken te verkopen,
8. Een Online Cursus is een asset (aanwinst), wat een eenmalige investering vraagt van jouw tijd en energie, dat zichzelf uiteindelijk terug verdient.

Samen maken wij jouw Online Cursus!

Ik kan je helpen om een blauwdruk te ontwerpen van jouw eigen unieke Online Workshop. Gedurende mijn leven heb ik meerdere online cursussen en workshops gevolgd, waarvan de Course Creator Pro cursus van de Amerikaanse Parker Walbeck er eentje van was. Hierdoor heb ik geleerd hoe je een online dienstverlening, zoals cursussen en workshops kunt creëren en promoten.
Hiernaast ben ik ruim 10 jaar werkzaam in de website branch geweest bij diverse bedrijven, zoals bol.com, NPO en AKO. Voeg hier mijn videomaker vaardigheden aan toe en ik ben meer dan zeker dat ik de juiste persoon ben om jouw eigen Online Cursus te ontwerpen en samen te stellen. Zowel op technisch, promotioneel en videogebied!

Werkwijze: jouw Online Cursus maken blauwprint

1. Meeting door Skype of face-to-face om jouw expertise onder de loep te nemen om te zien of er potentie is voor een Online Cursus,
2. Tweede meeting om jouw content te bespreken m.b.t. de Online Cursus en het maken van een blauwprint,
3. Scripting van de gehele Online Cursus (les per les),
4. Filmen en monteren van de video-content,
5. Produceren van audio-content (indien gewenst),
6. LMS account* naar keuze aanmaken (LMS: Learning Management System) en inrichten waarop de content van de Online Cursus kan worden ingericht,
7. Check van alle content: geschreven teksten, video’s en audio,
8. Eén op één uitleg over het gebruik van de Online Cursus en het LMS,
9. Officieel lanceren van jouw Online Cursus,
10. Het ontwerpen van maar liefst vijf banners om jouw Online Cursus te promoten,
11. Monteren van één video teaser om jouw Online Cursus te promoten,
12. Het promoten van jouw Online Cursus via social media!

*Voor de keuze van het beste LMS platform adviseer ik je uiteraard.

Wat kost een eigen Online Cursus maken?

Het proces van het scripten, filmen, monteren, technisch embedden in het LMS, testen/ checken en promoten op social media kost ongeveer 6 – 8 weken qua tijd en investering. [rpt name=”online-curses-maken”]

Geïnteresseerd in jouw eigen Online Cursus maken?

Lijkt het je wat om kennis te maken m.b.t. het bespreken van jouw eigen en unieke Online Cursus? Neem dan graag contact met mij op via onderstaand contactformulier.
Ook het opvragen van een proeffactuur is uiteraard geen probleem. Wie weet bespreken wij straks onder het genot van een theetje, de inhoud van jouw Online Cursus! [wpforms id=”367″ title=”false” description=”false”]

Niet geïnteresseerd in een Online Cursus Maken?

Misschien kan ik je ergens anders mee van dienst zijn: