Online Workshop Maken

Laat een Online Workshop maken voor jouw expertise!

Online workshops, online cursussen, online seminars en online trainingen; wat deze bovenstaande vier online dienstverleningen gemeen hebben, is het feit dat ze droge kennis (informatie) omzetten tot bruikbare tools. Mede dankzij de corona-crisis, is online content nog nooit zo belangrijk geworden als het nu is!

50% Online & 50% Offline

‘Vroeger’ in de jaren ’00, kwam je misschien een beetje onbetrouwbaar over, wanneer je als bedrijf of zelfstandige geen eigen website had. Het hebben van een eigen website fungeerde toentertijd meer als een visitekaartje dan een bron van relevante informatie, zoals het tegenwoordig is.
Een aantal jaren later was het weer vreemd om als bedrijf of zelfstandige wél een website te hebben, maar nog geen social mediakanalen. Immers kon je hier makkelijker ‘in touch’ komen met je doelgroep om vervolgens je business te promoten en te bombarderen tot een begrip onder je volgers.
Weer een aantal jaren later, rond 2015, zag je een ware online video-trend opduiken, waarbij bedrijven en zelfstandigen steeds transparanter werden met hun expertise, dienstverlening of productverlening. Het resultaat is dat internet video’s niet meer weg te denken zijn en het lijkt alsof ze altijd al hebben bestaan.
Anno 2020/21, ziet het ernaar uit dat je je dienstverlening of expertise naast offline, nu ook vooral online op een professionele en betrouwbare wijze aanbied.
Hierbij komt het ontwikkelen van jouw eigen en unieke online workshop, online training of online cursus zeer goed van pas! De huidige samenleving waar we nu in leven vraagt immers om een online aanbod, waarbij je jouw opgedane kennis, ervaringen en (eigen)wijsheid kunt aanbieden om jouw bereik groter te maken.

Kortom: 50% online en 50% offline wordt de nieuwe norm!

Wat is een Online Workshop precies?

Een online workshop is in feite exact hetzelfde als een offline workshop, met het enige verschil dat minder interactie is tussen de degene die de workshop geeft en de deelnemer. Qua inhoud is de online workshop een één op één kopie van de offline workshop.
Een online workshop geeft de gelegenheid om een specifiek onderwerp uit te diepen en duurt meestal rond de twee uren. Het gaat hiernaast ook meestal om een pre-recorded video opname van de online workshop, compleet met een aantrekkelijke locatie, meerdere video angles en tekst in beeld voor verduidelijking van bepaalde statements en belangrijke punten.
Deze vorm van het geven van een online workshop is dus NIET live, maar een vooraf opgenomen video waar de content van de offline workshop wordt gepresenteerd. Kortom: het is aardig statisch en passief. De digitale deelnemer daarentegen heeft vaak wel degelijk de behoefte aan vragen stellen, opmerkingen maken of gewoon de interactiviteit met de spreker. Om aan al deze wensen tegemoet te komen, kan na afloop van de online workshop, de spreker een ZOOM-sessie houden waarbij hij/zij live de interactie kan opzoeken met de deelnemers. Op deze manier komen passief en actief goed samen en kun je voldoen aan de wensen van de klant!

Voordelen van je eigen Online Workshop.

– Het vergroot de kennis van de deelnemer over een bepaald onderwerp,
– De deelnemer kan de online workshop kan de online workshop volgen wanneer hij/zij dat wilt,
– De deelnemer volgt de inhoud van de online workshop op je eigen tempo,
– De online workshop kan gepauzeerd worden,
– Fysiek hoeft de deelnemer nergens naartoe en volgt de online workshop vanuit het gemak van zijn/haar eigen huis,
– De deelnemer kan nadat de online workshop afgelopen is, via een live Zoom-sessie de gelegenheid krijgen om de interactie op te zoeken met de desbetreffende spreker,
– Online cursussen zijn wereldwijd toegankelijk (als er internet aanwezig is natuurlijk),
– 24/7 toegankelijk,
– Goedkoper dan een fysieke offline workshop (over het algemeen),
– Her-kijk online content wanneer en hoevaak de deelnemer maar wenst,
– Online workshops zijn altijd up-to-date, omdat de online leraar altijd nieuwe content kan toevoegen of wijzigen.

Waarom jij als expert je eigen Online Workshop zou moeten (laten) maken.

Als een expert (op een bepaald gebied), coach of leraar, wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen willen bereiken met jouw eigen en unieke kennis, ervaring en (eigen)wijsheid. Dus waarom eigenlijk niet beginnen aan een eigen Online Workshop?

Het (laten) maken van een Online Workshop heeft veel voordelen naar jouzelf als teacher toe, zoals:

1. Een eenmalige investering van jouw kennis, ervaring en (eigen)wijsheid,
2. Laat jouw online workshop vormgeven (script, video’s en montage) door een professional, waardoor je je sneller onderscheid van je concurrentie,
3. Een online workshop laat jouw online- en offline achterban groeien,
4. Verspreid jouw expertise in een efficiënte manier naar (nieuwe) deelnemers,
5. Van online naar offline: leidt de deelnemers naar offline activiteiten, zoals coaching sessies, je website, lezingen, etc.
6. Live Q&A: via een interactieve live webinar kun je voldoen aan de interactiviteit van de deelnemers, waarbij ze de kans krijgen om de interactie met jou aan te gaan,
7. Een online workshop is een asset (aanwinst), wat een eenmalige investering vraagt van jouw tijd en energie, dat zichzelf uiteindelijk terug verdient.

Samen creëren wij jouw Online Workshop!

Ik kan je helpen om een blauwdruk te ontwerpen van jouw eigen unieke Online Workshop. Gedurende mijn leven heb ik meerdere online cursussen en workshops gevolgd, waarvan de Course Creator Pro cursus van de Amerikaanse Parker Walbeck er eentje van was. Hierdoor heb ik geleerd hoe je een online dienstverlening, zoals cursussen en workshops kunt creëren en promoten.
Hiernaast ben ik ruim 10 jaar werkzaam in de website branch geweest bij diverse bedrijven, zoals bol.com, NPO en AKO. Voeg hier mijn videomaker vaardigheden aan toe en ik ben meer dan zeker dat ik de juiste persoon ben om jouw eigen Online Cursus te ontwerpen en samen te stellen. Zowel op technisch, promotioneel en videogebied!

Werkwijze: jouw Online Workshop maken blauwprint

1. Meeting door Skype of face-to-face om jouw expertise onder de loep te nemen om te zien of er potentie is voor een Online Workshop,
2. Tweede meeting om jouw content te bespreken m.b.t. de Online Workshop en het maken van een blauwprint,
3. Bepalen distributiekanaal: heb je bijvoorbeeld je eigen kanaal of niet?,
4. Scripting van de gehele Online Workshop,
5. Filmen en monteren van de video-content,
6. Check van alle content,
7. Officieel lanceren van jouw Online Workshop,
8. Monteren van één video teaser om jouw Online Workshop te promoten,
9. Het promoten van jouw Online Workshop via social media!

Wat kost het maken van een Online Workshop?

Het proces van het scripten, filmen, monteren, kost ongeveer 1 -2 weken qua tijd en investering.
[rpt name=”online-workshop-maken”]

Geïnteresseerd in jouw eigen Online Workshop maken?

Lijkt het je wat om kennis te maken m.b.t. het bespreken van jouw eigen en unieke Online Workshop? Neem dan graag contact met mij op via onderstaand contactformulier. Ook het opvragen van een offerte is uiteraard geen probleem. Wie weet bespreken wij straks onder het genot van een theetje, de inhoud van jouw Online Workshop! [wpforms id=”6350″]

Niet geïnteresseerd in een Online Workshop Maken?

Misschien kan ik je ergens anders mee van dienst zijn: