Men zegt vaak dat beelden meer dan 1000 woorden kunnen zeggen. Maar wanneer het beelden zijn zonder inhoud… zoals een meeslepende verhaallijn of emoties, is dit spreekwoord dan nog wel van toepassing?

Sinds mijn obsessie voor karakters, emoties en een stevige verhaallijn voor mij persoonlijk van cruciaal belang zijn, probeer ik dit zoveel mogelijk mee te nemen tijdens mijn videoproducties. Uiteraard lukt dit niet altijd en dit is ook niet erg. Zolang de interesse van de kijker maar gewekt wordt en blijft.
Japanse Manga (animé), Bollywoodfilms (Indiase cinema) en documentaires hebben mij altijd dan ook zeer geboeid sinds ik mij ken herinneren. Naast het kijken, ben ik het ook op een gegeven moment gaan bestuderen! Vanuit hier is mijn passie, devotie en liefde ontstaan voor het produceren van video’s.

Mijn specialisme bestaat uit korte en krachtige video's, die bedoeld zijn een dienst, expertise of product te promoten naar (potentiële) klanten toe. Deze video's zijn bedoeld om weer te geven op social media (Facebook, Instagram, YouTube etc.) en op websites.

WAAROM BUSINESS DOEN MET MIJ?

Video Junkie XL

Ik beschouw mijzelf als 'a student of the game'. Dat is waarom ik naast het kijken van een film, ook films analyseer. Van Hollywood tot Bollywood, van documentaires tot Manga (Japanse animé): ik ben altijd lerende om een mijn videoskills naar een hoger niveau te tillen.

100% Investering

Ik blijf investeren in mijzelf als Videomaker door het volgen van online- en offline cursussen, ik breng tijd door met andere film makers en ik produceer video's met onderwerpen die zowel in- als uit mijn comfortzone liggen, zodat ik blijf groeien en op nieuwe video ideeën kom.

Up-to-date gear

Naast skills en vindingrijkheid om video's te produceren, is geld spenderen aan video apparatuur een must-have voor iedere videomaker. Om mijn klanten te verzekeren van een topkwaliteit, blijf ik zoveel mogelijk up-to-date wanneer het komt op investeren in video gear.

My Video Journey

2000

Mijn eerste videocamera: JVC GR-DX27E

Mijn eerste videocamera: JVC GR-DX27E

Op 15-jarige leeftijd kocht ik mijn allereerste videocamera ooit! Namelijk, de JVC GR-DX27E. Mijn eerste kennismaking met de filmwereld was een feit en ik schoot ook vele mini-dv bandjes vol met belevenissen op school, familiefeestjes, videogame beurzen en tijdens basketbaltrainingen en wedstrijden.

2007

Media & Entertainment (MEM) graduation

Media & Entertainment (MEM) graduation

Afgestudeerd aan InHolland Rotterdam, waarbij ik mij specialiseerde in websites en online marketing i.c.m. interactieve video.

2008

NEW Camera: Canon 450D, Canon 700D & Canon 70D

NEW Camera: Canon 450D, Canon 700D & Canon 70D

It was finally time for a change of scenery! Mijn springplank naar betere en professionelere video’s maken begon voor mij met de aanschaf van de Canon 450D. Hierna volgen al snel upgrades naar de Canon 700D om uiteindelijk bij de Canon 70D uit te komen.

2009

Mijn werkzaamheden bij de NPO

Mijn werkzaamheden bij de NPO

Websites, online marketing en videocontent waren de werkzaamheden waar ik mij mee bezig hield tijdens mijn baan bij de OHM (Organisatie voor Hindoe Media), een kleine omroep dat onder het bewind van de NPO viel. De rode draad van alle online-, radio- en televisie content omvatte het spirituele gedachtegoed van het Hindoeïsme, India en alle uitingen die zich concentreerden op persoonlijke groei.

2014

Zakelijke video’s

Zakelijke video’s

Dit jaar begon ik, met mij meer te specialiseren in het produceren van korte video’s voor ZZPers, MKB’s en alles wat meer te maken heeft met video’s voor de zakelijke markt.

2015

Experimenteren = Key!

Experimenteren = Key!

Dit was het jaar voor mij, waarbij ik steeds innovatiever werd met het creëren van videocontent. Ik probeerde vooral mijzelf te ontwikkelen in het vertellen van een verhaal tijdens het produceren van een video, verdiepte ik mijzelf in interviews vast te leggen op film en begon ik met het experimenteren van video’s schieten tijdens trips in het buitenland.

2016

Investeren in mijzelf | Part I

Investeren in mijzelf | Part I

1UP! Voor mijn allereerste investering in mijzelf op het gebied van videomaken, besloot ik de cursussen Documentaire Maken & Scenario Schrijven te volgen aan Open Studio en CREA, beiden gevestigd in Amsterdam.

2017

Investeren in mijzelf | Part II

Investeren in mijzelf | Part II

Om het vak van story telling meer onder de knie te krijgen, volgde ik bij TV College in Hilversum, maar liefst twee cursussen van elk 3 maanden lang. Namelijk: Camjo (Camera Journalist) en Documentaire Schrijven.

2018

Investeren in mijzelf | Part III

Investeren in mijzelf | Part III

Een investering in jezelf is een investering die je de rest van je leven met je meeneemt en dus nooit verloren gaat. Ik besloot de zeer uitgebreide en intensieve online cursus, genaamd Full-Time Film Maker van de Amerikaanse filmmaker Parker Walbeck te volgen. Alle facetten van het professioneel film maken kwamen hierbij aan bod: van de basis en video tools tot de marketing en business zijde.

NEW Camera: Panasonic GH-5

NEW Camera: Panasonic GH-5

Om mijn videokwaliteit tot een hoger niveau te krijgen, besloot ik een nieuwe camera aan te schaffen. Mijn keuze viel uiteindelijk op de Panasonic GH-5! Bewapend met diverse lenzen, een gloednieuwe LAV-mic, pistol mic en DJI Ronin S als stabilizer begon ik vastberaden aan mijn nieuwe avontuur.

Geoffrey de Jong Video Productions

Geoffrey de Jong Video Productions

Het is officieel! Geoffrey de Jong Video Productions is geboren. Als freelancer begon ik mijzelf te laten inhuren voor ZZpers en MKB die een zakelijke video nodig hebben om hun expertise en dienstverlening te promoten.

2019

Investeren in mijzelf | Part IV

Investeren in mijzelf | Part IV

Online Course Creator (Parker Walbeck) en Lighting Secrets (Eric Thayne) waren de twee online cursussen waar ik mij het hele jaar door mee bezighield. Het leren om een online cursus van A tot Z op te zetten en belichting voor video’s (met name interviews), waren beiden zeer waardevolle assets en zeker toegevoegde waardes zijn voor mijn groei.

2020

100% Online Business

100% Online Business

HappyZenHeart, mijn andere business ben ik volledig online gaan vormgeven. Kortom: online cursussen, online workshops en online mediatielessen. Alles online, alles video!