Sollicitatie Bibliotheek Rotterdam

Medewerker Basisvaardigheden

Hello Myrthe! 👋 😃 Bij deze, mijn sollicitatie op de vacature van Medewerker Basisvaardigheden. Solliciteren via een Word document met een CV in PDF vond ik persoonlijk een beetje ‘1998-ish’, dus vandaar mijn sollicitatie in de vorm van deze webpagina, waarbij je in ÊÊn oogopslag mijn motivatie kunt zien. I hope you don’t mind… Ik zou zeggen: Buckle up and enjoy the ride!

Waarom solliciteer ik op deze vacature?

Na het afronden van mijn HBO studie (Media & Communicatie), ben ik mij volop gaan onderdompelen in de wereld van communiceren online en alles wat hierbij komt kijken, zoals:

#1 het schrijven voor websites,
#2 online marketing,
#3 social media,
#4 webshops ontwikkelen,
#5 video’s produceren,
#6 e-learning produceren.

Mijn interesse voor de digitale wereld leidde mij naar banen bij bedrijven zoals bol.com (Assistent Productmanager Electronics), AKO (Content Manager Webshop) en de NPO (Webredacteur). Naast de standaard werkzaamheden zoals het door blijven ontwikkelen van de websites, social media beheer en video’s produceren, hield ik mij in mijn vrije tijd vooral bezig met het verdiepen in zelfontwikkeling volgens de yogische practisering en vedische filosofie. Hierbij ben ik over de jaren heen offline workshops gaan organiseren en online workshops gaan produceren, waarbij het samenstellen, begeleiden, contact hebben en ondersteunen van leerlingen centraal stond. 


Naast het organiseren van eigen evenementen, ben ik ook maar liefst drie jaar werkzaam geweest als vrijwilliger bij Stichting MEE, waarbij ik mensen (voornamelijk senioren) coachte en begeleidde in de digitale wereld. Denk hierbij aan het begeleiden van de werking van computers en bijbehorende programma’s (Windows en IOS), Office365, een Power Point presentatie maken, podcasts produceren (Garageband – Apple), websites maken (WordPress) en zelfs het maken van korte video’s (FCPX – Apple)! Dit heb ik met veel liefde en toewijding gedaan, waarbij het mij echt een boost gaf, wanneer ik deze doelgroep helemaal zelfstandig aan het werk zag gaan, enige tijd later in het begeleiding- en coachingstraject.

Omdat ik merkte dat ik het faciliteren, bedenken, opzetten en verbeteren van evenementen zo boeiend vond, ben ik mij momenteel langzaam maar zeker aan het bij- en omscholen. Op dit moment wil ik graag mijn coaching vaardigheden tot een hoger niveau tillen en ben dan ook bezig met een (NOBCO erkende) Coaching Foundation opleiding, dat ik eind september dit jaar afgerond heb en vanaf dan mijzelf officieel als startend, maar erkend Coach mag noemen.


Bij het lezen van de vacature van Medewerker Basisvaardigheden, kwam het begeleiden, faciliteren en communiceren van vrijwilligers naar voren. Dit aspect is wat mij persoonlijk het meeste aantrok, naast het feit dat ik dankzij mijn studie en inmiddels 15 jaar aan werkervaring in de digitale wereld, mij in ieder geval meer thuis voel in de wereld van digitale vaardigheden. Ik heb zowel kennis en ervaring op het gebied van (online- en offline) begeleiden, managen en faciliteren van deelnemers alsmede de wereld van digitale communicatiemiddelen waar we allemaal vandaag de dag mee te maken hebben.

Vandaar dat ik vermoed de functie van Medewerker Basisvaardigheden met veel enthousiasme, de juiste ervaring en toewijding kan verullen.

Mijn complete CV bekijken?

Voor al mijn werkzaamheden (huidige en uit het verleden), mijn genoten educatie (opleidingen en afgeronde bijscholingen) en overige interesses en bezigheden; check graag mijn LinkedIn profiel! 👉

✅ Veel website werkervaring (15+ jaar),
✅ Verstand van offline retail (6+ jaar),
✅ Verstand van online retail (bol.com, AKO, eigen webshop),
✅ Affiniteit met coaching en begeleiding (Stichting MEE),
✅ Dankzij opleiding en werkervaringen verstand van digitale vaardigheden,
✅ Veel ervaring met bedenken, uitvoeren, begeleiden en promoten van zowel offline- als online evenementen,
✅ Kennis van grafisch ontwerpen (Photoshop),
✅ Veel ervaring met video’s produceren (Final Cut Pro X) voor websites en social media,
✅ Ben zowel thuis in zelfstandig werken als in teamverband.

Mijn kwaliteiten in het kort.