Sollicitatie Oriëntique Asianliving

Vacature: Websitebeheerder en administratieve medewerker

Hello Hayden! 👋 😃

 

Excuses alvast, mocht ik je naam verkeerd hebben gespeld!

Bij deze, mijn sollicitatie op de vacature van Websitebeheerder en Administratieve Medewerker. Solliciteren via een Word document met een CV in PDF vond ik persoonlijk een beetje ‘1998-ish’, dus vandaar dat ik liever eventjes een webpagina maak, waarbij je in één oogopslag kunt zien WIE ik ben, de WERKERVARINGEN die ik bezit en de gevolgde EDUCATIE die ik heb genoten. Ik zou zeggen: Buckle up and enjoy the ride!

Mijn naam is Geoffrey de Jong (1984) en ben gespecialiseerd in het optimaliseren
van websites (met WordPress als expertise), online marketing (met SEO als expertise)
customer care, videomarketing en -productie!
eventjes VOORSTELLEN!

Waarom solliciteer ik op deze vacature?

Persoonlijk voel ik mij als een vis in het water in de website- en video branche. Zo heb ik veelervaring met het werken met een CMS (Joomla, Magento en WordPress), kennis van online marketing (SEO) en heb ik een passie voor alles wat met het onderhouden en laten groeien van een website te maken heeft. Voor mijn werkzaamheden werk ik al jaren met Photoshop(beeldbewerking) en Final Cut Pro X (video montage).
Dankzij mijn grote interesse en liefde voor boeken, ben ik in het verleden o.a. terecht gekomen als Content Manager bij de AKO. Binnen mijn functie was ik verantwoordelijk voor het online verkoopkanaal van alle fysieke- en digitale boeken. Hiervoor ben ik werkzaam geweest voor bol.com als Assistent Productmanager Electronica.Hierbij stond het plaatsen, controleren en optimaliseren van online content (bestaande uit tekst, afbeeldingen, links, social media, SEO en video’s) voor de webshop centraal. Ook bekleedde ik de functie van Content Manager binnen de OHM (Organisatie Hindoe Media), een kleine omroep die viel onder de NPO. Binnen de OHM was ik verantwoordelijk voor maar liefst drie websites (hoofd website en twee sub- websites), waarbij content werkzaamheden voor de televisie,- radio en internetprogramma’s tot de dagelijkse taken behoorden. Hierbij schreef en herschreef ik vooral de items voor de radio- en televisieprogramma’s. Social media webcare en het samenstellen van nieuwsbrieven waren aansluitende wekelijkse bezigheden.

Als laatste heb ik ook enig ervaring als Online Marketeer voor het informatiepunt van Schiedam, genaamd S’DAM. Hierbij waren voornamelijk het schrijven voor opkomende evenementen, beurzen en bezichtigingen rondom de stad een dagelijkse bezigheid. Uiteraard waren het organisch gevonden worden van de desbetreffende pagina’s, alsmede het onderhouden van de online agenda en de social media kanalen (Facebook, Instagram en YouTube) ook werkzaamheden die onder mijn hoede vielen.


  Voor deze vacature komen veel werkzaamheden overeen met mijn werkervaring en interesses. Ik weet dan ook zeker dat ik een geschikte kandidaat kan zijn om Oriëntique te laten groeien naar het volgende niveau wanneer het gaat om branding, website-content en communicatie!

Mijn expertises in het kort!

Ooit begonnen met het schrijven voor websites en webshops, ben ik langzaam maar zeker overgegaan tot het bouwen en managen van websites en webshops door de jaren heen.
In deze korte video vertel ik hier graag meer over!

Hoe kan het ook anders? Mijn eigen website waarbij ik mijn video dienstverleningen aanbied is eenvoudig qua opzet en navigatie, maar biedt toch net eventjes wat meer diepgang m.b.t. bepaalde slides en chatbot.
Al zeg ik het zelf. #LOL
Geoffrey de Jong Video Productions geoffreydejong.nl star star star star
Eenvoudige one-pager met de concentratie op afbeeldingen, waarbij tekst meer ondersteunend was. Sfeer en emotie opwekken was het grootste doel van deze website. Shantim shantim.nl star star star Omdat ik veel liefde heb voor de yogische filosofie en de cultuur van India, heb ik zelf een webshop gebouwd, waarbij ik verantwoordelijk was voor alle facetten die hierbij komen kijken. Dit is mijn derde webshop die ik ooit heb gebouwd. De webshop zelf is met WooCommerce gebouwd. HappyZenHome happyzenhome.nl star star star star star Namens een life-coach uit Leiden heb ik deze website in opdracht gemaakt. Hierbij was voornamelijk de zachte kleuren i.c.m. een professionele corporate imago als coach (betrouwbaarheid en integriteit) het belangrijkste uitgangspunt en ook de uitdaging voor mij als websitebouwer. Grow & Give Coaching growandgive.nl star star star star E-Learning platform, compleet met workshop, trainingen en cursussen. Ook een webshop gebouwd via Woocommerce. Lancering zal snel plaatsvinden! HappyZenHeart happyzenheart.nl star star star star star WordPress websites overzicht

Werkzaamheden:

– 3 websites beheren
– Webredactie: tekst, afbeeldingen, video’s
– Nieuwsbrief
– SEO
– YouTube
– Facebook
NPO Online Redacteur & Marketeer
(2009-2012)
Werkzaamheden:

– Eigen websitegedeelte beheren
– Webredactie: tekst, afbeeldingen, video’s
– Acties
– Communicatie leveranciers
bol.com Assistent Productmanager Electronica
(2013-2015)
Werkzaamheden:

– Webshop (NL/ENG) beheren
– Webredactie: tekst, afbeeldingen, video’s
– Rapportages
– Nieuwsbrief
AKO Content Manager
(2015-2017)
Werkzaamheden:

– Website beheer (sdam.nl)
– Webredactie: tekst, afbeeldingen, video’s
– Nieuwsbrief
– Rapportages
– SEO & SEA campagnes
– YouTube
– Facebook
– Instagram
– Videoproductie
S’DAM Online Marketeer
(2019-2021)
Website- & Online Marketing ervaring / 0{{total_slide_count}} 0{{current_slide_index}}

Werkzaamheden:

- Klanten informeren over nieuwste film-releases
- Afrekenen/ kassa
VIDEOLAND Winkelmedewerker
(2006-2009)
Werkzaamheden:

- Klachtenbehandeling
- Oplossingsgericht denken
- Targets halen
bol.com Klantenservicemedewerker
(2012-2013)
Werkzaamheden:

- Verkoop producten
- Klanten vragen/ klachten behandelen
- Filiaal beheren: offline marketing, financieel, werkroosters etc.
GAME MANIA Verkoopmedewerker/ Assistent Filiaalmanager
(2009-2011)
Werkzaamheden:

- Klanten informeren over de inhoud van films
- Filmreleases bijhouden
- Klachten/ vragen van klanten behandelen
MEDIA MARKT Winkelmedewerker (DVD-film afdeling)
(2003-2005)
Retail & Consumer Care ervaring / 0{{total_slide_count}} 0{{current_slide_index}}

Mijn complete CV bekijken?

Voor al mijn werkzaamheden (huidige en uit het verleden), mijn genoten educatie (opleidingen en afgeronde bijscholingen) en overige interesses en bezigheden; check graag mijn LinkedIn profiel! 👉

Voorbeelden van productvideo's

Naast het onderhouden en managen van een website of webshop, ben ik ook bedreven in het produceren van video’s die bedoeld zijn om de conversie te verhogen van diensten of producten. Hieronder twee voorbeelden, waarvan ik denk dat ze enigszins raakvlakken hebben met de producten van Oriëntique.

Hierbij onderscheid ik maar liefst twee verschillende video’s om je product te promoten: een (simpele en standaard) productvideo waarbij het desbetreffende product zelf centraal staat en een productvideo met story telling. Hierbij staat de ‘beleving’ van het desbetreffende product meer centraal.

Voorbeeld productvideo:
Voorbeeld productvideo met story telling:

Al mijn video's bekijken?

Commentaar vacature takenpakket

Graag vul ik alvast mijn bevindingen aan het takenpakket, aangegeven op de vacaturepagina.

➡️ Zorgen voor het uploaden van nieuwe producten met juiste afbeeldingen en prijzen
👍 Dankzij mijn website- en webshop werkzaamheden bij de NPO, AKO en bol.com alsmede mijn eigen websites en die ik voor klanten heb gebouwd, beschik ik over meer dan genoeg vaardigheden om de webshop van Oriëntique, en dan met name de productpagina’s te optimaliseren op het gebied van conversie verhogen.

➡️ Zorgen dat de content van de websites flawless is
👍 Geen probleem bij mij. Ik ben zeer op de details en kan me kapot ergeren wanneer er tekst niet goed staat of dat er afbeeldingen niet SEO geoptimaliseerd zijn. 

➡️ Zorgen voor de juiste product omschrijvingen en productgegevens
👍 Meer dan genoeg ervaring mee, zeker met het SEO optimaliseren van product- en dienstbeschrijvingen die zowel fijn voor de klant zijn om te lezen en SEO-vriendelijk zijn voor het Google algoritme.

➡️ Zorgen dat de nieuwe producten goed op alle websites
👍 Superleuk om te doen! Zeker wanneer je geen standaard afbeeldingen van de leverancier / producent hoeft te gebruiken, maar zelf mag produceren met eigen en unieke foto- en video-content.

➡️ Oplossen van technische problemen
👍 M.b.t. mijn website-verleden, heb ik me naast het creatieve- en marketing gedeelte ook bezig gehouden met het bouwen, onderhouden en updaten van websites, waarbij uiteraard de nodige technische bugs en issues opgelost moesten worden. It’s part of the job!

➡️ Beheren van de technische systemen
👍 Heb gewerkt met vele CMS systemen, zoals WordPress, WooCommerce, Joomla, Drupal en veel meer. Een nieuw systeem heb ik dankzij ervaringen in het verleden sneller door.

➡️ Verwerken van prijsmutaties
👍 Easy peasy, lemon squeezy!

➡️ Meedenken over het vernieuwen en/of uitbreiden van een website
👍 Helemaal mijn ding: INNOVATIE! Meegaan ieder jaar met alle website- en webshop innovaties is een MUST HAVE! Zeker met nieuwe trends die zorgen voor meer conversie.

➡️ Administratieve support voor de finance afdeling
👍 Facturen, klanten-communicatie en/of oplossingsgericht denken is wat een gewoonte van mij is geworden door het vele retailwerk dat ik heb gedaan. Zelfs de belastingadministratie is hier bijgekomen! Dus mocht je hier werkzaamheden in hebben… 😉

Functievereisten

Hier herken ik mijzelf in:
➡️ Het aandragen van verbeteringen voor het bedrijf op het gebied van ontwerp en grafische vormgeving
👍 Ik ben bedreven met Photoshop (14+ jaar) en heb veelal social media posts of banners gemaakt voor het promoten van producten of diensten.

➡️ Je bent zelfstartend en komt graag met nieuwe en creatieve ideeën.
👍 Heerlijk! Zeker wanneer ik mij even kan terugtrekken in mijn creativiteit het proces kan overnemen en ik met nieuwe en frisse ideëen kan komen.

➡️ Je bent niet bang voor uitdagingen en kan zelfstandig werken
👍 Zelfstandig werken zie ik als een moment waarbij je jezelf optimaal kan uitdagen om alles uit jezelf te halen… en dan nét nog een beetje meer. Dit, zodat dit je nieuwe gewoonte wordt en je jezelf de kans geeft om een meerwaarde voor een bedrijf te geven. 

➡️ Goede communicatievaardigheid
👍 Met communicatie vallen of slagen dingen. Dit is de basis van een gezond en succesvol bedrijf. Dankzij mijn vele functies in de offline- en online retail, is dit zeker een kwaliteit dat hoog staat op mijn vaardighedenlijstje.

➡️ Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
👍 Geen probleem.

➡️ Ervaring met grafisch ontwerp en videobewerking (Adobe Photoshop en Premiere) is een plus.
👍 No problem. M.b.t. videobewerking ben ik erg bedreven in FCPX i.v.m. Premiere Pro. Maar de programma’s komen vrijwel op hetzelfde neer.

✅ Veel website werkervaring (15+ jaar)
✅ Verstand van offline retail (6+ jaar)
✅ Verstand van online retail (bol.com, AKO, eigen webshop)
✅ Affiniteit met Aziatische filosofie (reizen en lifestyle)
✅ Dankzij opleiding en werkervaringen verstand van inkopen bij (Aziatische) groothandels
✅ Bedreven in SEO
✅ Kennis van grafisch ontwerpen (Photoshop)
✅ Veel ervaring met video’s produceren (Final Cut Pro X) voor websites en social media
Ervaring met productvideo’s produceren
✅ Ervaring met toptable fotografie (productfotografie)
✅ Verstand van landingpages (marketing funnel)
✅ Ben zowel thuis in zelfstandig werken als in teamverband

Mijn kwaliteiten in het kort.

Zin in een kennismaking? ‘Snuif, snuif!’ Neem contact op via de chatbot, rechts van het scherm! 👉